sumber kewangan

Friday, March 12, 2010

AKU CUMA INSAN KERDIL...*tajuk sangat tidak berkaitan*

hmm..sejak kebelakangan nih,aku banyak giler ponteng kelas..aku semakin risau dengan trend hidup aku yang begini..eh,kamon la..bukan aku nak ponteng sesaje..aku tak sengaja lah..jam da cantek kunci pukul 630am..alih2 bukak mate jek da jumpe cik matahari..haish..suboh 'terlebuh' pulak..terpaksa qada'..astaghfirullah..

tapi bile difikirkan balik,ade baiknye jugak aku ponteng2 kelas selalu nih*eh mne ade selalu*..aku ada alasan kukuh..kalau dekan dengar alasan aku nih pon sure die respek kat aku..huhu..

kalo korang perasan la kan,skarang nih kite sume lam mood berpanas-panasan kn*xperasan memang korang alien*??yela,omputih cakap 'global warming'..tapi asmahani cakap panas sekarang nih sebab banyak wat dosa..nvm..tapi ade betul jugak tuh..okay,maybe sekarang dah ade hujan2 kan..tapi bile tengahari tuh panas die xyah cakap la..kalo kite mandi siap2 wangi2 nak pegi beli makan tengahari tuh,balik2 je dah busuk balik bab berpeluh nyer pasal..

so bagi aku,sebagai seorang pencinta wanita alam sekitar,aku telah mengambil satu inisiatif untuk menyelamatkan bumi dari terus ditelan kepanasan atau dalam kate omputihnye to reduce global warming nih,*cewah*.. aku mengambil tindakan drastik untuk ponteng kelas..yelah,kalo aku tak pegi kelas,aku telah mengurangkan pembakaran minyak yang bisa mengeluarkan asap yang mengandungi karbon monoksida dan segala macam bahan kimia yang boleh menipiskan lapisan ozon bumi kite nih..dengan hasil usaha aku nih,aku berkemungkinan telah membantu mengurangkan pencemaran sesikit sebanyak 0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000001% mungkin..biar sikit janji ade usaha..tok nenek moyang aku dulu ade cakap 'sikit2 lame2 jadik bukit'..so kalo aku istiqamah dalam hal nih,insyaALLAH akan nampak la hasilnya suatu hari nanti..so harapan aku adalah supaya hasil usaha aku selama nih mendapat penghargaan daripada semua pihak dan lebih ramai mengikut jejak langkah aku lepas nih..kih3..nih silap2 boleh menang anugerah nobel plak nanti <--amboi berangan tak beragak ye nkau ~..

haish~..agak2 kalau aku betol2 gtau dekan alasan aku camnih,ape reaction die yek??boleh tak singgah pelempang sebarang due kat pipi?? 

tapi ni nak nasihat sikit ye terutamanye untuk diri aku sendiri..kite sebagai student,janganle ponteng2 kelas nih..menghadiri kelas tuh dah jadi satu amanah kepada kite ye..so kite kene jalankan amanah kite tuh dengan sepenuh hati..tidak memegang amanah tuh ialah salah satu daripada 3sifat orang munafik..korang nak jadi orang munafik ke??aku taknak..sebab tuh setiap kali aku terponteng kelas aku akan berasa menyesal tak hengat nyer..sebab aku betol2 tak sengaja..selalunye aku je yang ponteng,tandatangan aku jarang ponteng bersama..ahaks~


p/s: arap2 parent aku belom cukop sofistikated lagi untuk menggunakan internet nih..kang kalo die bace pe aku tulis nih,naye aku..

12 comments:

mv medi said...

aku pon menyumbang jugak kpd attendance ko yg full walaupon ko xde.. aisehy

wanie said...

mrepekla hg pamek..
m'sia mmg pns!!!huhu..alhamdulillah ade gak hujan br2 ni..hutan pon smp t'bkr..sian kn..

pameklampard said...

medi : tenkiu so much..len kali wat lg tau..huhu

wani : ape lak ak merepek..ak bg fakta nih..haha..htn pn leh terbakar mmg panas sgt r tuh..

Nur Mudrikah said...

cian yg dok tnda tgn attendance ko tu pamek, same2 mnanggung ****
weit, jln kaki pon leyh reduce global warming pe???haish

mv medi said...

pamek aku dah insap, taknak lg sign tuk ko...
sori der

Nur Mudrikah said...

bgus medi bgus..
wawawa abes ah ko pamek
pndai wat pandai tggung ea~

pameklampard said...

medi : ala medi,alang2 da berbakul2 dosa tuh,tambah cukup korum sehelai due lg pe lah sangat medi..alololo medi..hak3

mudrikah : erk~..teraso den..haha..hmm,jln kaki wat bumi lg panas gak bab bile berpeluh, haba mengalir keluar dr badan pergi ke persekitaran..secara xlangsung menyebabkan bumi lebih panas..waahhh~fakta cam haram..kah3

syahira ariff said...

pamek!!!
banyaklaa alasan ta nak gi kelas
ta nak menyumbang kpd global warming tue
hehehe,ahhh tade!!
beli basikal
kayuh pegi kelas abes citer
pamek amek kos aper kt u?


*mlm nie tgk Chlsea
pstikan tebus kekecewaan tersingkir dr liga juara2 oleh yg istimewa maurinho!
dush
=D

pameklampard said...

cik syahira : hihi..xnk beli beskal..sini byk bukit..letih..kih3

alorr...seri la pulak..haish..xpe2..better luck next time

pameklampard said...

cik syahira : lupe lak nk jwab..kt sini amik kos mechanical technology marine..

syahira ariff said...

hurmmm,susah laa cech tade lgi....hak hak hak.
fuyyooo,kirenyer nanti jdi engineer hgian marine laa,kt u maner pamek?

pameklampard said...

insyaALLAH..kat Universiti Teknologi Malaysia,Skudai Johor Bharu..sekali name full ak bg..hihi..ade ym x??leh sembang pjg2 cket..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails