sumber kewangan

Wednesday, September 16, 2009

bahaye babi

skrang ni kite ngah dilande wabak h1n1 kn or sesema babi(tp skg cam da susut cket kn??)

mmg kite sedia maklum yg kalo sebut je babi,mcm2 bnde terlintas kt pikiran kite kn??kbanyakannye yg buruk2 r of coz cam busuk r,jijik,haram(dah tentu),huduh nk mampos(tp ade gak ckp babi cumil..eeuuuww~)..

mmg kite org ISLAM ni pn slalu r kalo psal babi jek,sboleh2nye mmg nk jauh kn bap babi ni mmg da ternyata lbih byk buruk dr baek kn..

(sumpah ak penah bwak moto blkg lori babi,bau melekat kt baju ak..babi punyer babi)

plus,kalo kite ngah bengang n terkejot ke,mmg name menatang yg sekor ni le yg slalu kite sbut dlu rather than astaghfirullah or zikrullah yg len..(kn meen kn??hihi)..
tp bkn sume r yg camtu,kebanyakannye jela termasuk r tuan punyer blog nih(+ meen)..(astaghfirullah~)hehe

so,ak ade wat research cket sal kburukan babi ni n ade terjumpe 1 fakta baru yg ternyata btol r..ade video lagi sal fakta nih..

kalo korg nk tau,dinosaur yg dlu wujud kt bumi nih,sbnarnye bkn pupus bap meteor menyerang bumi,tp sebenanye babi r yg tlah mnyebabkan kepupusan dino2 tersebut..ni adalah 1 fakta yg tlah dirahsiakan oleh saintis2 barat krana mereka xnk masyarakat tau akan keburukan babi nih..kalo dinosaur pn leh pupus sbab babi nih,ni kan pulak mnusia2 yg mkn daging haram tuh..

*skrg ni yg xmkn babi pn da leh mati bap babi kn..h1n1 tuh..sian~..

ni bkn ckp kosong,ak ade bukti yg mnyokong fakta nih..jom tgok video kt bwah nih..cekidaut-->


video

haa...kn ak da ckp..ak xtipu korang nyer..so terpulang r nak caye ke x ek..

(peh,die pnye kentut..memang masyuk nye r..skg ni baru selsema da gelabah 1 dunia,kalo ade wabak kentut babi nih,masyaALLAH..nau'zubillah~)

renung2kan dan slamat beramal~

haha

1 comment:

mEEnmeSSi said...

oi ckop2 la sebot nme I..i tau la u mnt i..hua3...puji2 xpe..kui3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails