sumber kewangan

Tuesday, September 7, 2010

nasihat ketika berpuasa~

masa berpuasa..macam2 perkara kite kene jaga..
puasa bukan setakat menahan diri dari lapar dan dahaga semata-mata

masa puasa tak boleh nanti batal puasa tuh


masa puasadengan sengaja pon boleh batal puasa


masa puasa jugak tak boleh nanti kena tangkap masuk dalam van mayat


masa puasa kenadari perkara-perkara sia-sia..bukan korek telinga tau


bile bulan puasa nih,cuaca memang taknak bertolak-ansur punye..sape yang tahan kalo asik


bile dah panas,ramai yang

nak mandi boleh,cume jangan curi-curi
walaupon orang tak nampak..tapi tuhan nampak



bile berpuasa,tak eloklah kalau kite sepanjang hari
daripada sahur bawak ke berbuke kite terbongkang jek


tak elok kalau kite banyakonion MSN smileysmase berpuasa,kurangkan pahala puasa kite jek
letih berpuasa tak halang kite untuk bersukan tapi kene berpada-pada
 
 
takut bertambah letih.nanti boleh pengsan pulak
 
 
mata tu tak boleh besar-besar..nanti terpandang benda tak sepatutnye

lagi-lagi bile nampak ..mule lah nak 
 
 
masa puasa,kurangkan dan..bukan sebab ape,nanti letih..
 
lagipun danbanyak-banyak tu kan lagha
 
 
 
penat seharian berpuase,tibe mase untuk berbuka..
 
tapi jaga nafsu..jangan makan banyak-banyak..nanti sangat..dah tak larat nak sembahyang maghrib,isya' dan terawih
 
kalau dapat buat semua yang dinasihatkan,TAHNIAH diucapkan..anda berada dalam golongan yang beruntung

tapi kalau tak dapat,amatlah rugi  


ini sekadar teguran sambil berhibur..sapa yang terasa,minta maaf banyak..moga2 puasa kita kali nih lebih baik dari sebelumnya..


p/s:haha..da nak abis pose baru nak post..btw,selamat hari raya semua..maaf zahir batin




16 comments:

farahin khairi said...

maaf zahir batin abang pamekkk. hahaha ^^

pameklampard said...

haha..selamat hari raye..maaf zahir batin jugekk..raye meh ke rumah

farahin khairi said...

haha. bolehh. ade mase free aku pegi. jgn ttp pintu! haha

Aku Skema said...

slamat hari rayo la pamekk.mmaap zahir je..batin xde la rasenye..har3

Cik Tengku Saliha Rahima Bt Tg Ariff said...

haha..btl tu..
hehe
selamat hari rye gk ;)

pameklampard said...

skemafia: haha..batin tuh bukan nafkah batin..batin tuh mungkin kesilapan secara tidak kite sedari..

cik tengku: tq..erm,name nak bez je kan..hihi

pameklampard said...

eh jap2..ni cik tengku adik kpade cik tengku syahira keh??konfius suda

Cik Tengku Saliha Rahima Bt Tg Ariff said...

haha..
yupp
maner tau?
kih3
=p

armouris said...

info tentang korek telinga di SIHAT SELALU - Bahaya Korek Telinga

pameklampard said...

cik tengku: haha..bab name lebeh kurang same..actually memule ingatkan syahira tadi..ingatkan die tuka name..tapi tengok name die len..haha..btw,tq comment..hee hee

armouris..thanx

Cik Tengku Saliha Rahima Bt Tg Ariff said...

ohh,,hehe
wlc0me ;)

syahira ariff said...

comel!!
part mandi lama tu aku terasa.ekeke
tp aku x minum air k,kumur2 jer
ang raya kt mana taun nie?

pameklampard said...

eh..kakaknye pulak komen..hihi..taun nih raye kat ipoh..tiap2 tauun raye kat ipoh..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

camatttt ari raye.

banyak emotion :)))

saya said...

I think your blog post is good, but may low traffic. Do you want to get more visitor to read your nice post?
I can give you some easy tips, I promiss you will get more and more visitor to your blog.
Go and read this now Click here to see how

Nur Mudrikah said...

pamek..walopon entry ni dah lma, tp aku suka..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails