sumber kewangan

Monday, September 6, 2010

Dulu tak heran..sekarang meroyan-royan~

hehe..sebenarnye entri nih nak cite sal kucen jek..hihi

 *korang tak minat kucing tak perlu baca pun tak mengapa*eh,kalau minat kucen pon tapi taknak baca pun tak mengapa..ade aku kesah?

mungkin dengan entri nih orang akan kate aku xcool sebab suke kuceng, "ape barang laki minat kuceng"..tapi aku peduli hape..nabi pon suke kat kucen..kn?kn?kn?

aku start suke kuceng mase bulan pose tahun lepas..sejak dari tu,pantang nampak kuceng mesti nak tengok lame2 kalau xdapat pegang pon..seriyes suke kuceng giler2..xtahu la camne leh tetibe minat kuceng..padahal dulu bukan main takut lagi ngan kuceng..

kat kolej, aku  Fik ngan Mirul ade la bela sekor kucen tuh..BARON kitorang panggil die..memule die bunting,die bersalin kat bilik orang len..terkilan r jugak..tapi second time die bunting,aku xlepaskan die..nak jugak die bersalin lam bilik aku..aku nak anak2 kuceng die tuh..then,die pon bersalin kat bilik aku..aku jadi pak bidannye..tapi tengok jela..nak tolong xreti..hihi..3 ekor sume anaknye..sepanjang sem tuh,diorang sume tinggal  dalam bilik aku..main atas katil aku..tido sebelah aku..menyusu lam bilik aku..seb bek die xsempat berak pejal lagi sepanjang duk lam bilik aku..so,mak die jilat je najis anak die tuh..BARON pulak memang pandai..die xkan berak dalam bilik..kalo pintu bilik tertutup,die akan tahan sampai le ade orang bukak pintu..kalo die betol2 nak klua,die duk depan pintu..ataupun die panjat duk kat tingkap..nak lompat tingkap die xberani sbab bilik aku tingkat 2..pastuh berak ngan kencing kat dalam tandas..cam paham2 pulak tandas tuh tempat berak..

syyyyy!! BARON ngah tidor

pastuh hujung sem,Fik bawak balik diorang bela kat umah..kalo biar kat blok,konfem xmakan dorang tuh..mase kat umah Fik, anak kucen yang tengah tuh hilang..lari ke mane xtau le..xpela ade due lagi..Fik jage betol2 sampai gemok 2 ekor lagi tuh..


then naik sem baru, aku sebilik ngan Fik..kitorang pon bawak r semula BARON ngan anak2nye yang tinggal 2ekor nih pergi ke kolej..lebih kurang sebulan,anak yang sulung tuh pulak hilang..aku assume die dah mati je sebab die mane reti jalan jauh2..selalu duk lam bilik jek..paling jauh pon pegi bawah blok..tapi suspek utama yang wat die hilang tentunye aci cuci blok tuh.sebab die anti giler ngan kucen..maybe die racun anak kucen tuh ke xtahu la..tp sedeh la jugak sebab die dah hilang..lagipon yang sulung nih lembab sikit..die xpandai jage diri..sebab tuh senang2 je mati kot..
ni yang sulung

skang tinggal 2 ekor..BARON ngan anak yang bongsu..nak dibandingkan ketiga-tiga ekor anak kucen tuh,yang bongsu nih paling bijak..die cepat belajar..maklumle,lahir2 dah ade kat universiti..memang le bijak..and maybe die ade badi aku le tuh..ahaks~..perasan~..
ni pulak yang bongsu

so xpe la..at least ade BARON ngan yang bongsu tuh..lagipun BARON pon ngah bunting..aku ngan Fik pon da berangan-angan nak dapat anak kuceng lagi..da seronok da..BARON tuh pon da kenal kitorang..bilik kitorang pon da tau kat mane..kalo jalan2 mesti nak folo kitorang..tapi yang sedehnye, tak sempat bersalin,die dah hilang..selalu ade je sekitar2 blok tuh..kalo die pegi jauh pon,die reti balik blok aku tuh..tapi tunggu punye tunggu, tetap tak balik...so,assumption aku die pon da mati..mungkin kene langgar ke..hape ke..xtahu le..tapi series sedeh gile bab die da xde..memang rindu giler la kat die..orang ade kate haiwan nih kalo kat akhirat die balas budi sape yang jage die mase kat dunia kn??aku xsure pasal tuh..tapi kalau betol la, firstly aku nak mintak maap kalo2 aku ade usik2 die buli2 die lebeh2..xbagi makan ke..then aku harap2 die still kenal ngan kitorang yang penah jage die walaupon sekejap..bukan kat BARON jek..kat anak2 die pon sekali..sekarang nih tinggal anak yang bongsu tu jek..sian die xde kawan..baru nak dapat adik tiri,mak die pulak da hilang..


kucen yang aku bela kat umah pon da mati beberape hari selepas aku daftar sem arituh..kuceng kat umah tuh dari umah belakang tapi diorang xbagi makan..aku yang bagi makannye..so,diorang pon melepak je kat umah aku..ade 3 ekor jugak..lagi manje..suke panjat2 bahu aku..sambil aku jalan,die lepak kat bahu aku..tapi skang sume dah xde sebab ade kucen yang besar2 suke kejar diorang..mungkin da mati jugak kot..

-b.o.s.a.n.g.i.l.e.r-

p/s:entri nih sekadar membuang sawang yang berlambak di blog sahaje..tiada unsur2 hiburan di dalamnya

8 comments:

mv medi said...

pesal bila hang bela kucing je kucing tu mati? ni mesti ade pape ni hahaha

pameklampard said...

ajal maut ditangan tuhan medi..nk wat cemane plok..hehe

mEEnmeSSi said...

aku terhibor doh..tp tensen pon ade gk..apsl kucing ko asek ilang je..jge bongsu baek2 !

syahira ariff said...

wahahahahaha!
tiba tiba kau jadi bidan terjun eh
tak gerun ker tgk kucing bersalin?

pameklampard said...

meen:ape yg kau terhibur..aku xwat konsert suju pon..apetah lagi wondergirl..apa kau terhibur melihat orang membersihkan sawang??haha

cik tengku: haha..xgerun pon..cume ade rase kesian sikit kat die..seksa woo mase die nak kluarkan yang bongsu tuh..ade je video die beranak tp mlas nk upload..hee~

Amancits Sullen said...

erkk pamek..asal namekan sibongsu??name die cacan la..em,cacan dah ade member skang..tapi xsure nak bawak balik u tak naik cuti ni.msti ko xnak jage..

pameklampard said...

ko jage la bersungguh2..die xgado ke??

pRincess_girly said...

hi..i pun suka kucing...ada bela banyak...selalu bawa mereka jumpa vet..if they get sick lah, untuk vaksin juga...sebab mereka pun deserve untuk hidup dengan selesa kan..sama macam manusia.. hope u teruskan niat baik u untuk menyayangi kucing.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails