sumber kewangan

Wednesday, July 21, 2010

sex education??

hoi hoi hoi!!! *sungguh berhemah ucapan pembukaan kali nih gara2 tersangat teruja da dapat on9 kat kolej setelah 2minggu daftar masuk fuuhhhh oksijen oksijen~*

hmm, nak cerita ape ek kali nih?banyak pengalaman2 yang belom dikongsikan lagi nih..tapi takpe..orang kate pelan-pelan kayuh..

haritu heboh pasal kerajaan nak wujudkan pendidikan seks kat sekolah2 kan..tapi sekarang aku tak tahu jadi ke tak sebab da lame xdengar berite..tapi mase cadangan diwar-warkan, ade yang bangkang..ade yang setuju..ade yang kate seks nih xperlu diajar,ia lahir secara semula jadi dari pengamatan jiwa yang mendalam mengikut acuan kasih sayang lalu diterjemahkan ke dalam beberapa perilaku dan perbuatan..

bagi aku, pada mulanya aku tidak bersetuju..tapi setelah melalui pengalaman yang sedikit memalukan diri ini, timbul suatu kesedaran tanda persetujuan dengan cadangan kerajaan bagi mewujudkan silibus pendidikan seks di sekolah..lebih-lebih lagi di sekolah rendah..

kenapa sekolah rendah??haa...sebabnye..arituh,mase cuti sem aku kerja kat sekola rendah nyer kantin..biaselah kalo keje melayan budak2 nih,terhibur jugak rasenye..seronok bile diorang berebut2 beli makanan..ade panggil abang..ok lah panggil abang..tu sebagai tanda hormat..ade panggil pakcik..tu aku leh tahan lagi..mb pada die aku nih dah pangkat pakcik kot..takpe2..orait lagi..tapi yang buat aku berubah fikiran menyokong pendidikan seks di sekolah nih sebab ade yang panggil aku makcik!! eh eh, dah le aku nih mude lagi..lelaki pulak tuh..ade pulak digelarnye makcik..hadoi2..budak2 la katakan..tapi kalau dah tak dapat nak bezakan lelaki tulen macho hensem badan ketak-ketak six pack bersepah berdedikasi hormat orang tua pakwe nora danish cam aku nih ngan pompuan tue bergelar makcik, tu da kire parah la kan..

so sebagai inisiatif yang mampu aku lakukan ialah menyokong cadangan ini diteruskan di sekolah2..tunjuk sikit 'beza' laki dan pompuan tuh..tapi dari segi percakapan, bentuk badan, suara, lenggok berjalan, wajah dan sebagainya..kalau beza organ tuh xperlu lagi la tunjuk rasenye..

p/s : tapi sekarang nih memang kadang2 tuh susa nak beza laki ngan pompuan kan..aku pon penah tersilap pandang..huhu..seb bek tak fiwit2 lagi..kalo tak...aish..geli teman nak mikiornye~

12 comments:

mv medi said...

pakwe nora danish??
habes tu kita ni bermadu la yer

pameklampard said...

ni cari gado nih..mne bleh bermadu..die da slamat lahirkan anak aku tuh

syahira ariff said...

apa salah kau hingga dipanggil begitu?
kau pakai rmbut palsu sharifah aini ek masa kerja kt kantin

pameklampard said...

ak pon xtahu la..sungguh xwajar aku digelar sebegitu rupe..huuuuu

pameklampard said...
This comment has been removed by the author.
y@n@ M!B said...

makcek??bwahaha apakah~

bdk tu nervous kut tgk muka ko grg mcm org peot kut..hehe ks manis lg muka dan senyumn bila tgk budak² yek ^_^

pameklampard said...

haha..aku senyum jek slalu bile tengok dorang..xkan tuh pon dorang tkot kot

Afzainizam said...

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/


Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

uhhhh ade ade aje korang ni ye....

pameklampard said...

amboih..berpanton2 bagai yek..haha..bagus2..tp idea xde la plak nk blas ngan berpanton2 gak..thee hee hee..thanks anyway

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

Izzudin Hilmi said...

gler bapak kne pggil makcik...hahah..ker ko gayer apon pamek oi!haha

pameklampard said...

ah diam r ko din..patot bebudak tuh panggil ko makcik..bkn aku..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails