sumber kewangan

Wednesday, February 17, 2010

anak buah yang comel

hari tuh masa wa sampai rumah wa di ipoh,wa dikejutkan dengan kehadiran dua buah kereta..wa tak kenal sama itu kereta..di dalam pemikiran wa,wa membayangkan ibu bapa wa sudah membelikan kereta untuk wa walaupun wa masih belum ada lesen lagi..berangan cam monyet wa nih..okay,sebenarnya wa takde lah berfikir sejauh begitu..keluarga wa bukan dari kalangan yang 'ada-ada'..so mustahil lah bagi wa untuk mendapatkan kereta sebegitu mudah.. sebenarnya kereta-kereta itu adalah milik kepada saudara2 wa yang datang ke rumah wa..gile awal sampai ke rumah wa..kul 630pagi dorang da sampai..wa pun sampai rumah kul 700pagi..

dalam hati wa berasa agak seronok la jugak sebab sudah sekian lama tidak berjumpa dengan saudara-mara wa dari melaka nih..dah lama wa tak pulang ke kampung di melaka..padahal setiap kali balik UTM mesti kene tempuh melaka..apela wa nih..

masuk2 rumah,wa tengok ada ramai kanak2 lam rumah wa..wa berasa sangat seronok..rupa-rupanya wa ada anak buah yang comel2 lagi ek..lu tengok punya lama wa tak jenguk kampung sampai wa da tak tau wa ada ramai anak buah..nama dorang tak payah cakap la,memang wa da lupa da..yang wa tau ada sorang nama muiz tapi wa da tak ingat yang mana sebab sekarang dah ada adik beradik..so wa tak ingat yang mana muiz,yang abang ke yang adik..so wa pun wat2 lah layan mereka..kalau tanya nama depan mak bapak dorang,malu la wa..nanti dorang kata wa nih sombong-lupadiri-berlagak-hipokrit-busuk-sengal-nyanyuk-comel..eh,yang comel tuh takpe la kalo dorang nak cakap pun..takkan wa nak menghalang dorang dari berkata benar kan?

so,bagi mengelakkan pelbagai tohmahan dilemparkan kepada wa,wa pun menggunakan kata ganti diri kedua sahaja sebagai jalan selamat ketika bersembang dengan mereka..contohnye seperti kamu,kau,kauorang,lu,ente,you,dan sebagainya..(ah,macam korang tak pernah belajar bm lak mase kat sekola dulu)..

bagi merungkaikan segala persoalan yang tersemat di jiwa wa,wa (berape byk wa daa) pun mencari masa yang sesuai..then wa tanya kat mak wa nama sorang2 anak buah wa..'yang baju ijau tuh ape name??'..'yang seluar pendek tuh plak??'..'adik die ape name??'..'yang bogel tuh ape jantinanye??'

so,wa dah kenal..baru rase lega dan tenteram di jiwa wa..yang wa seronoknye,dorang nih sume comel2..wa memang suka kat budak2..so memang wa tak melepaskan peluang r bermain2 dengan dorang memandangkan rumah wa pun da lame xde budak2 kecik..wa tengok bapak wa pun seronok je layan mereka..maybe bapak wa pun berfikiran sama ngan wa..sian kat bapak wa..

oleh sebab itu,wa dapat merasai yang bapak wa dah lama tak main ngan budak2 kecik,so wa rase kelakuan bapak wa tuh sebagai satu body language kot..maksudnye die da warning kat kitorang adik beradik supaya cepat2 kawen dapat anak..bapak wa nak cucu la weh!!

hadoi..kejapla bapak..wa muda lagi..wa baru 20tahun..kalo nak cucu,cuba mintak kat abang ngan kakak wa..tapi dorang pun baru jek dapat kerja..baru sangat..so nak dapat cucu lam mase terdekat nih memang xde harapan la bapak..

tapi kalo ikutkan hati wa,memang wa nak produce cucu banyak2 tuk bapak wa sekarang jugak..hak3..wa da naik miang pulak..hehe..bukan ape,wa sian tengok bapak wa nak main2 ngan budak kecik..adik wa yang paling kecik pn da umur 12tahun kot..

 
ni namenye azam..peramah giler..kadang2 xlarat nak layan..haha

 
yang nih seriyes comel giler..suke wat mimik muke..name atiqah

p/s : en3 kali ni maseh menggunakan kata ganti diri wa lu kerana suka2..wa xde bengang ngan sape2 pun..

p/s lagi : comel x??so,sesape yang agak2 leh produce cucu2 yang comel camnih tuk bapak aku,leh bagi name kat aku..kite kawen..hak3..;p




3 comments:

cikWawa ORKID said...

agak miang entry yg nih...smpai dah nk jngkit2 miang kt ak

pameklampard said...

hahaha..nape lak nak berjangkit..ko kan da memang miang..kih3

cikWawa ORKID said...

kurang asam jawa di situ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails