sumber kewangan

Wednesday, February 17, 2010

Platipus Konpius-fanatik kismis

sekarang memang tengah konpius..sebabnya ialah kerana kismis..aku memang suka makan kismis..mase kecik2 dulu kalau pergi pasar malam mesti suruh mak aku beli kismis paling kurang 50sen..dulu beli 50sen dapat banyak lagi..sekarang ni pun kalau bosan2 aku akan pergi cari california raisin yang selalu jual kat pasar raya tuh..sedap weh..kalo roti bun aku paling suke raisin bun..mase orang balik haji tak payah cakap la memang aku akan cari kismis dulu..selalunya mak aku suh makan 7biji sekali makan 3kali sehari..sepertimana yang tertera di belakanag kotak2 kismis jampi kan..tapi aku peduli hape..aku wat kismis tuh cam snek jek..makan sambil tengok muvi..makan sambil study..makan sambil sembang2 ngan member..skang ni pulak dah ade coklat nips versi raisin..memang aku tak lepas peluang r tuk beli coklat tuh..murah dan sedap..haha..
 
adusss..terliur dibuatnya~
 

tapi dari dulu sampai sekarang makan punya makan,baru terpikir dari mane datang kismis nih??seumur hidup aku tak pernah pun dengar pokok kismis..pokok krismas ade la..so,berlaku sedikit perbincangan dengan teman lama tentang asal usul kismis nih..

klik untuk pembesaran penuh sihat

korang bace la sendiri ape yang kitorang bualkan..memang kelaka..ketawa guling2 aku dibuatnya..

then,bagi merungkaikan segala persoalan yang berkematu di jiwa dan fikiran nih,dengan penuh rasa ingin tahu, aku pun google la ape yang patut..and the result is...

ceh..hampeh jek..simple je die jawab..haha..

p/s : kepada cik yana,saye sudah google dan tohmahan saya ternyata benar..hik3..kismis daripada anggur..hehehe..jap2..grape tuh anggur la kan??hihi..

>>neway,thanks to cik yana coz kalo die tak suh search,sampai beranak pinak nanti aku still konpius ngan asal usul kismis nih..haha..

4 comments:

i wish upon a star :) said...

hahaha~gudjob ma fren!
pasni,aku tpkse btoikan mind seting mak aku n aku
:))

pameklampard said...

haha..bese r tuh..ak pun memule tak tau..hik3

cikWawa ORKID said...

layan lagu carefree ko erk

pameklampard said...

hak3..sume lagu ak layan..kecuali lagu2 keluaran af..hak3..xsuke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails